欢迎访问重庆专升本考试网!本网站为民间交流网站,主要为重庆专升本考生提供培训报考指导服务,网站信息仅供学习交流使用,官方信息以重庆教育招生考城院http://www.cqksy.cn/为准。

2020年重庆专升本便捷服务
• 温馨提示:由于重庆专升本考试机会一年仅此一次,建议广大在校生提前备考。
加入重庆专升本考生交流群
重庆专升本微信交流群
扫一扫加入
与考生自由互动、并且能直接与资
深老师进行交流、解答。
热点文章
最新文章

2015年重庆专升本英语真题及答案(2)

2020-08-03 23:36:11    来源:重庆专升本    点击:
  Ⅲ. Cloze ( 30 points)

  Directions:For each blank in the following passage, there are four choices marked A, B, Cand D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corres-ponding letter on the Answer Sheet.

  Where do cars get their energy from? For most cars,the answer is petrol. 21___________some cars use electricity.These cars have 22 __________motors that get their power from large batteries.

  In 23 ,there are even cars that have 24__________ an electric motor and a petrol motor.These types of cars are 25__________ hybrid(混合)cars.

  Most people tend to think of electric cars as a new 26 __________,but they have been around for a long time.In the 27__________ 19th and early 20th centuries electric cars were common because the technology for petrol engines was not very advanced.

  But 28__________ the petrol engine became easier to make and more powerful,this type of engines became the most 29 __________.Interest in electric cars was high in the l970s and 1980s because 30__________ became very expensive.

  Recently,electric cars have again become well-liked because people want cars that pollute 31__________ . Electric cars are better than petrol cars 32__________ several ways.The biggest benefit is reduced pollution.

  In areas 33__________ there is a high percentage of electric cars,pollution is not that serious.The second benefit of electric cars is a 34 __________in the dependence on foreign oil.

  Several countries don’t want to 35 __________on oil from other countries.Since electric cars can run on electricity from coal or nuclear power stations,there is less need to import oil.

  第21题单选 请填写最佳答案( )

  A.or

  B.And

  C.Nor

  D.But

  参考答案:D

  第22题单选 请填写最佳答案( )

  A.same

  B.special

  C.common

  D.traditional

  参考答案:B

  第23题单选 请填写最佳答案( )

  A.time

  B.addition

  C.detail

  D.summary

  参考答案:B

  第24题单选 请填写最佳答案( )

  A.either

  B.neither

  C.both

  D.all

  参考答案:C

  第25题单选 请填写最佳答案( )

  A.called

  B.known

  C.regarded

  D.described

  参考答案:A

  第26题单选 请填写最佳答案( )

  A.instrument

  B.intention

  C.influence

  D.invention

  参考答案:D

  第27题单选 请填写最佳答案( )

  A.recent

  B.late

  C.beginning

  D.last

  参考答案:B

  第28题单选 请填写最佳答案( )

  A.before

  B.until

  C.after

  D.unless

  参考答案:C

  第29题单选 请填写最佳答案( )

  A.difficult

  B.dangerous

  C.comfortable

  D.popular

  参考答案:D

  第30题单选 请填写最佳答案( )

  A.cars

  B.oil

  C.power

  D.motors

  参考答案:B

  第31题单选 请填写最佳答案( )

  A.less

  B.few

  C.more

  D.much

  参考答案:A

  第32题单选 请填写最佳答案( )

  A.at

  B.on

  C.in

  D.by

  参考答案:C

  第33题单选 请填写最佳答案( )

  A.what

  B.which

  C.where

  D.when

  参考答案:C

  第34题单选 请填写最佳答案( )

  A.reduction

  B.rise

  C.need

  D.start

  参考答案:A

  第35题单选 请填写最佳答案( )

  A.rely

  B.keep

  C.hold

  D.put

  参考答案:A

  IV. Reading Comprehension ( 60 points)

  Directions:There are five reading passages in this part. Each passage is followed by fourquestions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Chooseone best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Passage one

  I talk to strangers for a living and love the challenge of getting their stories published in newspapers.I've been married for years,but until six months ago,I could be a typical absent—minded husband.Often l was just nodding when l was supposed to.When my wife asked,“Did you even hear what I just said?”1 would defensively say,“of course I did!”

  In January,I began to lose my voice.Doctors told me I needed surgery,or my throat would be permanently damaged.Total silence would be required for the first few weeks of my recovery.

  Two hours after the surgery,my eyes filled with tears as my two-year-old son looked puzzled because l wouldn’t answer his questions.I wanted to talk but couldn’t.Luckily,I'd recorded myself reading some of his favorite books.That would come in handy the next couple of weeks.

  It had never left.I'd just stopped noticing.I found myself understanding her better on topics I'd previously dismissed as “things I just don’t get as a guy”.I also realized my son wasn’t just talking nonstop but that he often had thoughtful things to say.Even while walking my dog in the woods near our home,I began hearing pleasant patterns in birdsongs.Before my surgery,I'd have spent those walks on my phone.

  After several weeks,I was fully recovered. Conversation in our house is better now,not because I'm talking more.I’m just listening better and becoming less and less surprised that I like what I hear.

  第36题单选 According to the passage,the author is most likely a __________ .

  A.driver

  B.teacher

  C.doctor

  D.Journalist

  参考答案:D

  第37题单选 What does the wife mean by asking “Did you even hear what I just said? ”in Paragraph 1 ?

  A.Yon should listen to me.

  B.You didn’t want to talk with me.

  C.You should tell me what I said just now.

  D.You didn’t have to nod while you were listening.

  参考答案:A

  第38题单选 What is true of the author after the surgery?

  A.He was required to keep silent for the first few months

  B.He was worried about his recovery after the surgery.

  C.He was unable to communicate with his son.

  D.He was unwilling to talk to his wife.

  参考答案:C

  第39题单选 What did the author realize after the surgery?

  A.His wife was a talkative woman.

  B.His house was full of pleasant talks.

  C.His son didn’t like talking.

  D.His dog liked pleasant birdsongs.

  参考答案:B

  Passage Two

  Coconut(椰子)is an unusual food for many reasons.It is one of the largest edible seeds produced by any plant.Its unusual contents also make it unique in the seed world—it consists of both “meat“ and “water” inside.The coconut meat is the white substance with which we are all familiar,as it is used extensively for cooking and flavorings;the coconut water is a white and sweet liquid.Portuguese(葡萄牙的)

  explorers gave the nut its name in the l5th century, referring to it as coco,meaning “ghost” in their language.The outside appearance of coconuts reminded them of a ghost’s face,and the tree has had that name ever since.

  The coconut has varied uses.It is used to make various cooking oils for fast food restaurants around the world to make diet materials.The coconut fluid is a favorite drink in hot climates,providing a cool and refreshing beverage right off the tree.This water is also used by manufacturers of various sports drinks.Even the shell itself has many uses,including animal food and fertilizer.

  And all these are only some of the uses found for the coconut fruit.The coconut tree, which produces the nut,also produces many useful things.It’s no wonder that the coconut tree has been taken as “the tree of life”.

  第40题单选 What does the underlined word“edible’in Paragraph 1 mean?

  A.Visible.

  B.Collectible.

  C.Available

  D.Eatable.

  参考答案:D

  第41题单选 The coconut got its name because of __________ .

  A.its hard shell

  B.its white color

  C.its ghostlike appearance

  D.its round shape

  参考答案:C

  第42题单选 What is the passage mainly about?

  A.The history of coconut.

  B.Uses of coconut.

  C.The discovery of coconut.

  D.Types of coconut seeds

  参考答案:B

  第43题单选 What can be learned from the passage?

  A.Coconut trees are useful plants.

  B.Coconut oil is rare and expensive.

  C.Coconut trunks are houses for birds.

  D.Coconut fluid can become fertilizer.

  参考答案:A

重庆专升本尾部图片
声明

(一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

(二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请与我们联系,我们会及时进行处理解决。